maanantaina, joulukuuta 11, 2006

Kylmä kastike kalalle


Kalat ovat tunnetusti kovia uimaan ja niin niiden kuuluu tehdä myös lautasella, kastikkeessa. Pidän yleensä kermaviiliä ja sitruunaa varalla hyvän säilyvyyden takia. Tässä äärimmäisen helppo ja maukas kastike kalalle:

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 kokonainen suolakurkku
  • 1/2 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl sokeria
  • hyvin pieni ripaus chilipippuria
  • tillisilppua

Leikkaa suolakurkku kolmeen osaan ja tee pitkiä ohuita suikaleita. Yhdistä loput aineet ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun potut kiehuvat. Voit käyttää myös majoneesia, smetanaa tai tuorejuustoa. Hapokkuus tulee suolakurkusta ja sitruunasta, joten viinietikkaa ei tarvitse lisätä. Mikäli happoa on mielestäsi liikaa, lisää sokerin määrää. Kauniisti aseteltuna kelpaa paremmankin kalan kanssa. Ja muuten, kermaviiliin tehtynä ei lihota! Pitäkää lukijat linjat kurissa ennen joulua, silloin syödään yötä myöten!

Ullakolla asustelevalta tonttuparilta terveisiä!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

klikkasin blogilistalla randomia ja tänne päädyin. En ehdi nyt valitettavasti pitempään luekella, mutta nuo rieskat ja ruislimput saavat veden herahtamaan melkein näppikselle asti!

t. toinen lappilainen

lapanen kirjoitti...

Hansu: No kylläpäs kävi hyvä säkä! Tänään kannattais varmaan lotota :)
Tervetuloa tutustumaan paremmalla ajalla!

Me kirjoitti...

Kiitos kalan kastikeohjeesta! Juuri tällaista hain kesäkalale Ü