lauantaina, joulukuuta 23, 2006

Rauhallista joulua


Lapanen haluaa kyseenalaistaa nykyisen joulun. Lapasta ärsyttää nykyinen elämänmeno, johon kuuluu oman egon pönkittäminen joululahjojen ostamisella. Tiedän senkin, että mielipiteeni karkottaa suuren osan blogini lukijoista.

Joulumielen karkoittaa nykyinen markkinatalous, joka luo ihmiselle tarvetta kulutukseen. Moni luulee, että lahjoja ostamalla on hyvä ihminen.

Joulumieli syntyy Lapasen mielestä rauhasta, kiireettömyydestä, hyvästä ruuasta ja ennen kaikkea lasten onnesta. Lapasen perheeseen kuuluu 7-vuotias pikkulapanen, joka toivoi joulupukilta kaksi lahjaa. Sanoi, että ei kannata pyytää liian paljon, koska kaikkea pukki ei voi tuoda. Pyysi Tamagotsin vai mikä lie ja rannekellon. Toki ne on jo ostettu. Vaatimattomuus kaunistaa.

Lapanen on sytyttänyt monta kynttilää lämpöä tuomaan ja sytyttää huomenna kaksi 5 vrk:ta palavaa kynttilää isoäidin, rakkaan mamman ja papan, muistoksi.

Seuraava joulu vietetään erämökissä ilman sähköä. Jotta osaa arvostaa perusasioita, lämpöä ja rakkautta.

Rauhallista joulumieltä ja rakkautta kaikille!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa tekstiä Lapanen, hienoa tekstiä.
Olen ollut herkällä tuulella tänään monestakin syystä. Ensinnäkin kun olin työntämässä joulun yhtä pääesiintyjää uuniin, ihmettelin, että miksikä se uunin näytössä on F. Eikös se ole englantia ja yleensä tarkoita failure. No. Käsikirja kätöseen ja siellähän se selvästi sanotaan. Että F on sähkövika ja korjaaja äkkiä paikalle.
Oletteko koskaan yrittäneet saada kodinkonekorjaajaa kotikäynnille lauantaina jouluaaton aattona? Pikku vinkki: ei kannata edes yrittää....
Varsinaisen joulumielen toi naapuri, joka sanoi, että voin aivan vapaasti käyttää heidän uuniaan ja keittiötään. He kun lähtevät joulureissulle, antavat avaimen minulle ja voin kulkea yötä myöten siellä uunia hoivaamassa. Eikun kinkku kainaloon ja aidan toiselle puolelle!
Toinen naapuri lahjoitti omilla puolukoilla maustettua snapsiherkkua.
Kolmas naapuri tulee huomenna punanuttuna vierailulle.
Ei ole Suomessa naapuriapu eikä naapurisopu kuollut!
Tällaisesta vilpittömästä halusta auttaa syntyy joulumieli, niin auttajalle kuin vastaanottajalle. Onneksi olin ehtinyt joululeivät tehdä ja muutakin apetta, niin oli vastavuoroisesti jotain pientä annettavaa.

Annetaan kaikille hyvä joulumieli, niin itselle, läheisille kuin naapureillekin! Hymyillään ja huokaistaan onnellisina ja rauhoitutaan joulurauhaan.
Rauhaisaa Joulua Lapaselle ja läheisilleen!
TiV

Anonyymi kirjoitti...

Rauhallista joulua sinne suuntaan :)
Onneksi on olemassa kivoja naapureita, jotka auttavat akuuteissa keittiöprobleemissa!

lapanen kirjoitti...

Kiitos Tiville kauniista palautteesta.

Lapanen hymyilee vieläkin kinkkukommelluksillesi! :))

On noi uunit ihmeellisiä. Meillä kun tulee sähkökatko, räpsy, eli kestää vain sekunnin kun varavoimala menee päälle, niin uunista nollautuu kello. Ja, mikä ihmeellistä, uuni ei käynnisty ennen kuin kellon asettaa aikaansa! Ei voi kun ihmetellä saksalaisen logiikkaa! :)

Muistuu Lapasen mieleen myös joulu muutamia vuosia sitten, kun kinkku piti paistaa äitini luona. Sähköt olivat poikki monta päivää, juuri jouluna. Laitettiin puuhellaan tuli ja paistettiin kinkku siellä. Kolmen tunnin välein käytiin herättämässä seuraava kinkunvalvoja, ettei vaan kypsynyt liikaa. Lapanen -nyt jo nolottaa- otti viisaasti viimeisen vuoron, totesi kinkun olevan valmiin ja painui takaisin nukkumaan. Laskutaidostakin on jotain hyötyä :)

Hyvää Joulua TiV, ruokablogikommentoijien aatelia! :)

Anonyymi kirjoitti...

Nautinnollista Joulua toivotan myös minä.
Ai että nautin Kainuun rauhasta tuon "etelän kiireen" jälkeen!!

Alleviivaan tuon lasten onnen, siitä olen itse saanut nauttia koko päivän. Toki lahjoja tuli luvaton määrä :). Mutta se ilo ja riemu minkä sain kokea pulkkamäessä ja joulupukkia odotellessa on korvaamatonta.

Minäkin sytytän kynttilän :).

lapanen kirjoitti...

Vaikka Lapanen ei tiedäkään missä Terhin keittiö sijaitsee, niin on Kuhmo aina ollut lähellä sydäntä. Ja tulee olemaan. Kajaaniinkin sydän sykkii.

Anonyymi kirjoitti...

Keittiöni sijaitsee etelä-Suomessa mutta nyt jouluna olen vierailulla äitini keittiössä ja Kajaanissa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kävin täällä taas kerran, eikö blogillesi ole tulossa jatkoa :/

Anonyymi kirjoitti...

Minne olet kadonnut? Kaipaan upeita ohjeitasi...

Anonyymi kirjoitti...

Huhuu, missä olet?

Maria kirjoitti...

Harmi, että blogia ei enää päivitetä. Kiitos hyvistä resepteistä!