Joululeipää
Lapasen jouluvalmistelut jatkuu! Nyt on vuorossa erittäin jouluinen leipä, jonka tuoksut tuovat jo valmisteluvaiheessa joulun mieleen. Reseptin alkuperä ei ole tiedossa, mutta ohjeen olen saanut maailman toiseksi parhaalta kokilta eli äidiltäni :) Kukahan se paras on?
JOULUN PARAS LEIPÄ
- 1 litra piimää
- 75 g hiivaa
- 2 tl pomeranssinkuorta
- 2 tl fenkolia
- 2 tl anista
- 1 rkl suolaa
- 1 ½ dl siirappia
- 6 dl ruisjauhoja
- 17 dl hiivaleipäjauhoja
Alusta ja kohota. Leivo limpuiksi ja kohota. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Voitele loppuvaiheessa siirappivedellä. Nautittaessa päälle ei saa laittaa mitään muuta kuin voita.
Tämä leipä maistuu koko perheelle! Viime vuonna piti uudenvuoden jälkeen tehdä toinen satsi kun oli niin hyvää!
(Tuosta leivästä nyt ei parempaa kuvaa saanut kännykameralla, get used to it)
2 kommenttia:
Hei ja kiitos erinomaisesta leipäohjeestasi. Puolitin sen ja nyt sitten teen sen seuraavan puolikkaan annosta - siis aattoa ja loppujoulua varten. Osaanpa välttää ekaa mokaani - sivelin pelkkää siirappia leiville ja pinta jäi siis ikävän tahmeaksi.(Ohje kyllä suositteli siirappiVETTÄ!)
Kannattaa kokeilla ohjetta, joululeipää inhoava mieskin piti paljon tästä leivästä.
Jouluiloa toivottaa Leena
Hei Leena,
et usko kuinka mieltä lämmittää viestisi, on mukava jatkaa reseptien kirjoittamista, kun kuulee muidenkin kokeilleen ja ihastuneen. Muutenkin olen sitä mieltä että pyörää ei kannata keksiä uudelleen eli laitan vain parhaimmat reseptit julki. Onko mitään järkeä laittaa makaroonilaatikon ohjetta miljoonaan kertaan uudelleen? :)
Niin, siis siirappivettä. Ei sitä siirappia tarvitse paljon olla, itsekin huilautin pari desiä vettä siirappipurkkiin ja ravistin. Tärkein on se vesi, jotta saadaan rapea kuori.
Kiva että miehesikin tykkäsi, näin ne ennakkoluulot katoaa! :) Tätä reseptiä kannattaa käyttää vain jouluna, onpahan jotain mita odottaa :)
Iloista ja rauhallista joulua perheellenne toivottaa
lapanen
Lähetä kommentti