keskiviikkona, marraskuuta 29, 2006

Lisää makua lihapulliin


Olen aina ollut sitä mieltä, että jos ruokaa tekee, kannattaa se tehdä kunnolla. Miksi syödä mautonta ruokaa, kun samalla vaivalla voi tehdää maistuvaa? Onko järkeä kuluttaa lihapullien tekoon tunti aikaa, jos lopputulosta ei tunnu saavan kurkusta alas ja lopuksi toteaa: "kyllähän tätä syö ennemmin ku selkäänsä ottaa". Valmispullia saa kaupastakin. Tulin kerran erääseen taloon sisälle ja heti ovelta kysyin "mikä täällä haisee?" Eräs oli lämmittänyt kaupan lihapullia mikrossa...

Arkiruuistakin saa todellisia herkkuja yksinkertaisesti. Tänään tehdään salami-ananas-herkkusieni -lihapullia. Eihän tullut pizza mieleen?

Siitähän se ajatus sitten lähti! Lihapullat varmaan jokainen osaa laittaa, kerron vain mitä niihin tulee:

Uuni lämpenemään 250 asteeseen.

  • 700g nauta-sika -jauhelihaa
  • 1 iso sipuli pienenä hakkeena
  • 1 purkki herkkusieniä, sekin pienenä hakkeena
  • 1 purkki ananasta, arvaa missä muodossa?
  • 10 siivua metukkaa tai salamia silppuna
  • 2 siivua vaaleata leipää muruina
  • 1 pikku purkki tomaattipyrettä
  • 1 kananmuna
Mausteeksi:
  • suolaa
  • mustapippuria
  • paprikaa
  • maustepippuria
  • chilipippuria
  • valkosipulijauhetta
  • timjamia tai rosmariinia
  • oreganoa
  • loraus soijaa
  • loraus punaviinietikkaa
  • sokeria tai siirappia
Tee isoja pullia pellille, tästä määrästä tulee pelti täyteen. Älä turhaan kastele käsiäsi pyörittäessäsi pullia. Nakkaa uuniin ja vähennä lämpö 5 minuutin jälkeen 200:aan, kiertoilmalla 180 asteeseen. Paista kunnes kypsiä. Samalla tulevat mieleisesi potut uunissa.

Maistapa! Pistä palautetta mausta, jos näitä teit. Hmm...näitähän voisi kutsua vaikka pizzapulliksi!

Ei kommentteja: