tiistaina, lokakuuta 17, 2006

Salmiakkijäätelöä



Kesällä tulee syötyä paljon jäätelöä, onhan mukava ajella kaupasta kotiin jäätelöä nuollen! Uutuuksiakin tulee joka kesäksi. Tänä vuonna ne olivat sitten luokituksen alapuolella, esim. Pepe-tuutti piti väkisten syödä! Silläkin hinnalla olisi saanut 2 litraa halppisjäätelöä. Pakastimessa sitten olikin parempi valikoima kuin paikallisessa kaupassa!

Itse se näköjään pitää lakritsijäätelökin tehdä. Ihan hyviä ovat valmistuotteetkin, mutta tuttua on varmaan monelle se lakritsin etsiminen ja sen pienen hitusen säästäminen viimeiseksi, jotta jäisi hyvä maku suuhun.

Vannoutuneella, asiaanvihkiytyneellä salmikistilla löytyy aina kaapista joitain pussukoita. Sunnuntaina sain päähäni valmistaa lakritsi-salmiakkikastiketta itse. Ruokakermapurkkikin löytyi jääkaapista. Ei kun teflonkattila tulelle, ruokakerma ja salmiakit joukkoon ja hämmentämään. Yllättävän nopeasti (10-15 min) salmiakit sulavat ja kastike muuttaa väriään. Kovat turkinpippurin tyyliset sulavat yllättäen nopeimmin ja lakritsit hitaimmin. Hyvä idea onkin jättää sattumia joukkoon. Voin vakuuttaa, että vaniljajäätelö kuumana kaadetun salmiakkikastikkeen kanssa on aivan jotain muuta, mitä kaupasta saa! Kuvanoton jälkeen lisäsin tietenkin kastiketta lisää. Näistä pusseista kastike valmistui:

Seuraavaksi kokeilen tehdä vanilja-sinihomejuustojäätelöä! Nyt siihen ei ole tilaisuutta, sillä olin innoissani laittanut loput jäätelöstä jääkaappiin! :) Mutta jos joku kokeilee, niin ilmoittakaa miten kävi!

Lisäys 17.10.2006 klo 17.39: Selvyyden vuoksi: ei niitä pusseja pidä kokonaan kattilaan tyhjentää. Oman maun mukainen määrä ja sekoitus löytyy maistelemalla. Minulla suhde oli noin 10-5-5 pussien mukaisessa järjestyksessä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinihomejuusto ei ihan kolahda, mutta Keravalla saa aina valkosipulimarkkinoilla *yllättäen yllättäen* valkosipulijääteloä! Se on muikee makuelämys!

lapanen kirjoitti...

No tuotahan pitää kokeilla! Ja kokeilehan nAuskis salmiakkikastikkeen tekoa. Kiitos vinkistä, kuka sitten lienetkään? :)

Anonyymi kirjoitti...

Pastanjauhannasta huomasin vinkin uudesta blogista. Vau, mitä sapuskoja. Jatka samaan malliin. Täällä ainakin kuola valuu.