Monen maun marjapiirakka
Tässä tämä lupaamani marjapiirakan ohje. Ihan peruskamaa, paitsi että löysän ruokakerman käyttäminen tekee piiraasta mehukkaan, eikä mitään kastikkeita tarvita. Hillosokeri sitoo marjoista tulevan nesteen mukavasti ja jäähtyneenä saa leikattua kauniita palasia. Marjoiksi sopivat melkein mitkä vaan, mutta tässä ohjeessa ideana on mansikan makeuden ja puolukan happamuuden sopusointu. Eli teepä näin:
1 muna
1 dl sokeria
1 dl kermaa/Flora ruoka
1/2 dl sulatettua margariinia tai voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1,5 dl kermaa/Flora ruoka
1 muna
1 dl hillosokeria
1-2 tl vanilliinisokeria
Pinnalle:
itse tehtyä mansikka-mustaherukkahilloa
mansikoita
puolukoita
hillosokeria
1. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kerma ja rasvasula.
3. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos.
4. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle.
5. Sekoita kerma, muna, sokeri ja vanilliinisokeri.
6. Levitä hillo pohjalle.
7. Lisää kermamössö varovasti, ettei sekoitu pohjan kanssa. Joku tietysti esipaistaa pohjaa, minä en.
8. Ripottele päälle mansikat ja puolukoita.
9. Vielä ripaus hillosokeria pinnalle.
10. Paista piiras 200 asteessa 35-40 minuuttia.
11. Jäähdytä hyvin jääkaappikylmäksi.
Itse käytän jäisiä marjoja pakkasesta (kesän satoa). Flora Ruoka 7% käy myös hyvin, ei vähiten sopivan kokonsa ansiosta, vaan NE LINJAT!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti